NL / EN

nieuws

nieuws/i_590/dpa.jpg

nieuws - 12 mei 2015

Website Dutch Performing Arts

nieuws/i_588/processtap2.jpg

nieuws - 11 mei 2015

Monitor Podiumkunsten

Op dinsdag 26 mei vindt in Pakhuis de Zwijger de lancering plaats van Wolfgang: een smartphone-applicatie waarmee concertbezoekers tijdens een uitvoering live toelichting op het concert krijgen via hun eigen smartphone. Doel van de app is om de concertbeleving te vergroten door uitleg en verhaal te bieden en zo klassieke muziek toegankelijker te maken.

agenda

agenda - 29 mei 2015

Operatie Muziektheater 2015

Operatie Muziektheater stelt de samenwerking en dialoog tussen opera- en muziektheatermakers en (internationale) programmeurs en impresariaten centraal. Het programma bestaat onder andere uit pitches door makers/gezelschappen en speeddates met programmeurs.

blog Henriëtte Post

blog Henriëtte Post - 07 mei 2015

Meten, wegen & weten

Ze klinkt al lange tijd, de verzuchting dat cijfers nooit het hele verhaal vertellen over de betekenis van (podium)kunst voor de samenleving. Daarom is het Fonds al een aantal jaren geleden op zoek gegaan naar een manier om dat verhaal completer te krijgen.

blog Henriëtte Post - 31 mrt 2015

Kiezen & verdelen

Op 1 april gaat het loket open voor 47 organisaties die samen met jonge nieuwe makers aanspraak kunnen maken op de extra financiële middelen die minister Bussemaker vorig najaar beschikbaar stelde in het kader van talentontwikkeling. Het Fonds Podiumkunsten heeft voor een snelle en regelarme procedure gekozen. Over die procedure vindt u elders op deze website alle informatie.

Een maand geleden is de Tweede Kamer akkoord gegaan met de voorstellen van minister Bussemaker over het besteden van extra middelen aan talentontwikkeling. En niet voor niets staat in de brief die daarover aan de Tweede Kamer werd gestuurd dat de fondsen bij de vormgeving van een regeling de sector moeten raadplegen. De sector heeft immers in hoge mate bijgedragen aan de uiteindelijke uitwerking van de besteding van het extra geld. Bij een aantal van de rijkscultuurfondsen kan het extra budget makkelijk worden toegevoegd aan een bestaande subsidieregeling. Maar het Fonds Podiumkunsten moet een nieuwe subsidieregeling opstellen. Want de bestaande Regeling Nieuwe Makers werkt goed, zou je kunnen zeggen, als tweede stap in de loopbaan van nieuw talent; en een deel van het extra geld is bedoeld voor juist de eerste stap. Daarnaast moet de regeling ook mogelijkheden bieden voor nieuwe makers die de sprong naar de grote zaal willen wagen. Met het extra geld kunnen de financiële risico’s die daarmee samenhangen enigszins worden verkleind.

producties

produktie/i_1204/mavusostork.jpg

productie - 17 okt 2015

Red Earth Revisited

produktie/i_1171/wonderfeel.jpg

productie - 24 jul 2015

Wonderfeel

produktie/i_1198/amsterdamroots.jpg

productie - 01 jul 2015

Amsterdam Roots Festival 2015

produktie/i_1212/bbeurosonic1gabrieleisenmeierweb.jpg

produktie/i_1202/urbokune.jpg

productie - 06 jun 2015

Urbo Kune

produktie/i_1201/thebookofsand.jpg

productie - 31 mei 2015

The Book of Sand