NL / EN

nieuws

Het Fonds Podiumkunsten is verheugd te kunnen meedelen dat Floris Vermeulen per 1 januari onze nieuwe secretaris muziek wordt. Met Floris kiezen we voor een secretaris die het muziekveld door en door kent. Hij spreekt de taal van de makers en is tegelijkertijd goed op de hoogte van dilemma's en uitdagingen die horen bij het werk van een overheidsfonds.

agenda

agenda/i_014/kwattalovethatdog.jpg

agenda - 21 jan 2015

IPAY 2015

agenda/i_011/classicalnext.jpg

agenda - 20 mei 2015

Classical:NEXT 2015

blog Henriëtte Post

Een maand geleden is de Tweede Kamer akkoord gegaan met de voorstellen van minister Bussemaker over het besteden van extra middelen aan talentontwikkeling. En niet voor niets staat in de brief die daarover aan de Tweede Kamer werd gestuurd dat de fondsen bij de vormgeving van een regeling de sector moeten raadplegen. De sector heeft immers in hoge mate bijgedragen aan de uiteindelijke uitwerking van de besteding van het extra geld. Bij een aantal van de rijkscultuurfondsen kan het extra budget makkelijk worden toegevoegd aan een bestaande subsidieregeling. Maar het Fonds Podiumkunsten moet een nieuwe subsidieregeling opstellen. Want de bestaande Regeling Nieuwe Makers werkt goed, zou je kunnen zeggen, als tweede stap in de loopbaan van nieuw talent; en een deel van het extra geld is bedoeld voor juist de eerste stap. Daarnaast moet de regeling ook mogelijkheden bieden voor nieuwe makers die de sprong naar de grote zaal willen wagen. Met het extra geld kunnen de financiële risico’s die daarmee samenhangen enigszins worden verkleind.

blog Henriëtte Post - 11 nov 2014

Onder de loep

“Leg beter uit wat je als Fonds Podiumkunsten verstaat onder verschillende definities en doelstellingen in de subsidieregelingen.” Dat was een van de aanbevelingen die Kwink Groep ons deed nadat zij in 2014 bij het Fonds een aantal subsidieregelingen grondig hadden geëvalueerd.

Stel:
Een theatermaker is gegrepen door de buurt waarin hij woont. Niet zo lang geleden is het lichaam gevonden van een man die tenminste een half jaar dood in zijn woning had gelegen. De theatermaker besluit naar aanleiding hiervan een stuk over en met zijn buurtbewoners te maken. Het culturele centrum in zijn buurt wil graag meewerken en stelt de zaal beschikbaar voor repetities en voorstellingen. De theatermaker stelt een cast samen, die deels uit professionele acteurs bestaat en deels uit buurtbewoners.

producties

produktie/i_1130/hart.jpg

productie - 05 feb 2015

Hart (door Matzer)

produktie/i_1064/urlandmsdos5678jochemjurgensweb.jpg

productie - 03 feb 2015

MS DOS/Prometheus geketend

produktie/i_1158/beton.jpg

productie - 03 feb 2015

Beton

produktie/i_1155/chuckencharlene2web.jpg

productie - 31 jan 2015

Chuck & Charlene: Het verhaal

produktie/i_1141/140918CarelKraayenhofKlein.jpg

productie - 04 jan 2015

Liberación

produktie/i_1119/suikertantesliggendtext800x600.jpg

productie - 20 dec 2014

Suikertantes