NL / EN

nieuws

Hoe je een organisatie goed aanstuurt en op welke manier je hier toezicht op houdt zijn actuele onderwerpen binnen de cultuursector. Cultuur+Ondernemen en de Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur (NVTC) doen, door middel van een enquête, onderzoek naar welke vraagstukken er spelen en welke ontwikkelingen op dit gebied gaande zijn.

Het Belgische muziektheatergezelschap Walpurgis biedt aan zangers, muzikanten, componisten, acteurs en andere kunstenaars die willen experimenteren binnen het genre muziektheater in al zijn vormen en gedaantes, een residentie aan van 2 à 3 weken tussen mei en september 2016. Hun werk wordt aan het publiek getoond tijdens het Feniks Festival 2016.

agenda

agenda - 26 nov 2015

Buma Classical 2015

De Buma Classical Convention is een conferentie en festival dat plaats vindt in TivoliVredenburg (Utrecht) van donderdagochtend 26 tot en met vrijdagavond 27 november.

blog Henriëtte Post

blog Henriëtte Post - 26 nov 2015

In de BIS!....In de wat?

Vraag een willekeurige bezoeker of ie vindt dat Wunderbaum, het ICK van Emio Greco en Pieter C. Scholten of het Asko|Schönberg in de Basisinfrastructuur (BIS) thuishoren en hij of zij zal je zeer glazig aankijken.

blog Henriëtte Post - 03 nov 2015

Vitale verbindingen

Vanochtend (3 november) presenteerde het Fonds Podiumkunsten de (vernieuwde) regeling meerjarige activiteitensubsidie en het beleid voor de periode 2017-2020. In een tijd waarin zo veel gedigitaliseerd is, zou je verwachten dat potentiële aanvragers vooral onze website raadplagen, want daar is immers vanaf nu ook alle informatie te vinden. Maar Herz in TivoliVredenburg zat vol, met bekende en nieuwe aanvragers, beleidsmakers en belangenbehartigers. Uit Zeeland, Groningen, Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, kortom uit het hele land. Het is aan anderen om te beoordelen of de informatie die wij verstrekten helder en behulpzaam is. Wij weten in ieder geval na vanochtend dat heel veel gezelschappen, ensembles en festivals zich opmaken voor een aanvraag. Het belooft dus een spannende zomer te worden. Hieronder vindt u de speech die ik vanmorgen in TivoliVredenburg uitsprak.

blog Henriëtte Post - 07 mei 2015

Meten, wegen & weten

Ze klinkt al lange tijd, de verzuchting dat cijfers nooit het hele verhaal vertellen over de betekenis van (podium)kunst voor de samenleving. Daarom is het Fonds al een aantal jaren geleden op zoek gegaan naar een manier om dat verhaal completer te krijgen.

producties

produktie/i_1311/boschinbed.jpg

productie - 22 mei 2016

Bosch in bed (8+)

produktie/i_1250/nederlandsklarinetfestival2.jpg

productie - 07 apr 2016

Nederlands Klarinetfestival 2016

produktie/i_1257/ikspeelgeenmedea.jpg

productie - 23 mrt 2016

Ik speel geen Medea

produktie/i_1235/freudjes.png

productie - 16 mrt 2016

De Freudjes, geen familie

RlysFCdM-xM

productie - 05 mrt 2016

Pessoa Cyclus